Borduren

Borduren is een ambachtelijke techniek waarbij steken worden gemaakt met garen om een ontwerp, logo, of tekst op stof aan te brengen. Het proces van borduren kan inderdaad resulteren in een duurzame en hoogwaardige uitstraling op kledingstukken. Hier is hoe het algemene proces werkt:

Aanlevering van het logo: U begint door uw logo of ontwerp aan te leveren aan de borduurder, in dit geval via e-mail naar info@fabri.nl. Het logo wordt idealiter in vectorformaten zoals .EPS of .PDF aangeleverd. Deze formaten zorgen ervoor dat het logo zonder kwaliteitsverlies kan worden vergroot of verkleind.

Positionering en afmetingen: U moet aangeven waar op het kledingstuk u het logo wilt laten borduren en hoe groot u wilt dat het logo wordt. Deze informatie is belangrijk voor het bepalen van de positionering en het aantal steken dat nodig is om het logo te creëren.

Borduurkaart maken: Het aangeleverde logo wordt vervolgens door de borduurder omgezet in een digitaal borduurbestand. Dit bestand wordt ook wel een borduurkaart genoemd. De borduurkaart bevat informatie over hoe de borduurmachine de steken moet plaatsen om het gewenste ontwerp te creëren.

Machine-instellingen: Op basis van de borduurkaart worden de borduurmachines ingesteld. De machine wordt geprogrammeerd met parameters zoals de kleuren van het garen, de steekdichtheid en de volgorde van de steken.

Borduren: Nadat de machine is ingesteld, begint het daadwerkelijke borduurproces. De machine beweegt de naald met het garen volgens de instructies in de borduurkaart. Het naait de steken in de stof, laag voor laag, totdat het volledige ontwerp is gemaakt.

Afwerking: Zodra het borduren is voltooid, wordt het kledingstuk uit de machine gehaald. Eventuele losse draadjes worden afgeknipt en het kledingstuk wordt geïnspecteerd op eventuele onvolkomenheden.

Kwaliteitscontrole: Een kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het borduurwerk voldoet aan de verwachtingen en dat er geen fouten zijn opgetreden tijdens het proces.

Het resultaat van dit proces is een fraai geborduurd logo of ontwerp op uw kledingstukken. Borduren is inderdaad slijtvast en kan een professionele uitstraling geven aan bedrijfskleding en andere textielartikelen. Het is belangrijk om samen te werken met ervaren borduurders zoals uw bedrijf om ervoor te zorgen dat het eindresultaat voldoet aan uw verwachtingen en specificaties.

Winkelwagen
Scroll naar boven