Borduren

Borduren is een ambachtelijke techniek waarbij decoratieve patronen met naald en draad op stof worden aangebracht. Met behulp van steken en verschillende garensoorten ontstaan er unieke ontwerpen. Borduren kan zowel met de hand als met machines worden gedaan en biedt een creatieve manier om stoffen te versieren. Het resultaat is prachtig handwerk dat kan dienen als decoratie of persoonlijk cadeau.

Borduring aanvragen

Borduurproces

Als u kleding wilt laten borduren, kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Beslis welk kledingstuk u wilt borduren, zoals een t-shirt, hoodie of polo.
  2. Bepaal wat u precies op het kledingstuk wilt laten borduren, zoals een logo of tekst. (zie kopje Bestand)
  3. Kies de gewenste locatie voor de borduring op het kledingstuk, bijvoorbeeld op de borst, mouw of rug.
  4. Stuur deze informatie naar ons via e-mail op info@fabri.nl.
  5. Wij zullen uw aanvraag bekijken en een offerte opstellen op basis van uw specificaties.
  6. Daarnaast sturen wij u een voorbeeld van hoe de borduring eruit zal zien op het gekozen kledingstuk.
  7. U kunt de offerte en het voorbeeld beoordelen en eventuele wijzigingen of goedkeuring doorgeven.
  8. Zodra alles definitief is, gaan we over tot het borduren van de kledingstukken volgens de afgesproken specificaties.
  9. U kunt uw gepersonaliseerde kledingstukken ophalen of laten bezorgen, afhankelijk van wat er is afgesproken.

Kosten

Bij ons worden de kosten voor het borduren bepaald op basis van de grootte van de borduring en de hoeveelheid kledingstukken die u wilt laten borduren. Ook zal er een borduurkaart moeten worden aangevraagd, dit zijn eenmalige kosten. We hanteren een prijsbeleid dat rekening houdt met deze factoren, zodat u een eerlijke prijs betaalt.

Bestand

Voor het borduren van kleding is een vectorbestand van het ontwerp nodig. Dit bestandstype bestaat uit wiskundige lijnen en vormen in plaats van pixels. Het voordeel van een vectorbestand is dat het schaalbaar is zonder kwaliteitsverlies, zodat het ontwerp op elk formaat gebruikt kan worden. Gebruik grafische ontwerpprogramma’s zoals Adobe Illustrator of CorelDRAW om een vectorbestand te maken. Als u geen toegang heeft tot een grafisch ontwerpprogramma, kunnen wij u helpen. Als u wel een vectorbestand heeft lever deze dan aan in bestandsformaat .EPS, .AI, .CDR, .PDF of .SVG.

Techniek

Borduren is een traditionele handwerktechniek waarbij decoratieve steken met naald en draad op stof worden aangebracht. Tegenwoordig is deze ambachtelijke kunst geëvolueerd met de introductie van borduurmachines. Een borduurmachine is een moderne en efficiënte manier om prachtige borduurontwerpen op stof te realiseren. Dankzij geavanceerde technologie en computergestuurde functies automatiseert de machine het borduurproces. Het ontwerp wordt ingevoerd via een speciaal bestand, de borduurkaart. Vervolgens gebruikt de machine verschillende naalden en draadkleuren om het ontwerp nauwkeurig op de stof te borduren. Met haar vermogen om complexe steken, patronen en details met precisie uit te voeren, maakt de borduurmachine het mogelijk om professionele resultaten te behalen. Het gebruik van een borduurmachine biedt snelheid, consistentie en herhaalbaarheid, waardoor het zowel geschikt is voor individuele projecten als grootschalige productie.

Scroll naar boven